ПВЦ первази

Предимства

• добра еластичност, поемаща кривини по стените;
• качествен PVC материал със 100 % влагоустойчивост;
• богата цветова гама - подходящ избор за всякакви подови настилки;
• лесен и удобен монтаж, с възможност за бърз и безпроблемен демонтаж;
• налични свързващи елементи с цвета на перваза - ъгли, снадки, тапи
• стабилизация на монтирания под и покриване техническата фуга между него и стената;
• възможност за вграждане на няколко броя кабели в улеите на перваза;
• атрактивна цена

Описание

В магазините на „Еспейс Паркет” може да откриете два много популярни ПВЦ профила – Вокс и Арбитон.
Вокс первазите са високи 5 см., монтират се в стената посредством скоба-дюбел-винт и разполагат с два обособени канала за кабели. Цветовата гама е голяма, а продуктът е много здрав и устойчив. Крепежните елементи са с цвета на первазите. Идеален за поставяне върху всякакъв тип подова настилка.
Арбитон первазите са високи 6 см., монтират се само с дюбел и винт, като самият перваз е фабрично маркиран през 15 см. за улеснение. Като допълнителна екстра разполагат с малки силиконови „пера” в основата и върха за по-добро обиране на кривини. Основното им предимство е възможността первазът да се разкопчава допълнително, без да се сваля от стената.

Цена:

Вокс 5 см. - 1,84 лв./л.м.
Арбитон 6 см. - 2,40 лв./л.м.

Крепежни елементи


Вътрешен ъгъл

Външен ъгъл

К-кт тапи

Снадка

Цена:

Вокс - 1,00 лв./бр.
Арбитон - 1,20 лв./бр.

Монтаж

на PVC первази Вокс / Арбитон при закупена от нас подова настилка – 1.20 лв./л.м.

Масивни первази

Описание

Дървените масивни первази се изработват от твърда дървесина – най-често дъб или бук. Предлагат се в различни профили според типа и нуждите на клиента. Те са изцяло изградени от естествен материал, твърди са и се захващат към стената с пирони и/или лепило. Нямат готови ъгли – сглобката се прави, като первазите се изрязват под 45°. Някои масивни профили позволяват прокарването на кабели зад или под дървения перваз. Стандартната височина на масивните дървени первази е 4 см. Те се продават нелакирани - препоръчително е да се лакират при монтаж, за да се запечата дървото. Това би осигурило защита срещу влага или механични наранявания. Дървото е натурален продукт и придава несравнима красота и уют на Вашия дом или офис – това е най-голямото предимство на масивните дървени первази.
Прибавете дългия им живот и възможността за тяхната кустомизацията посредством байц, масло или лак и ще разберете защо масивните первази са неостаряващ продукт, особено желан и подходящ за завършване на под от масивен или трислоен паркет. В магазините на Еспейс Паркет може да закупите български масивни нелакирани первази от бук и дъб.

Цена:

Бук 4 см. – 3.50 лв./л.м.
Дъб 4 см. – 4.50 лв./л.м.

Монтаж

на масивни дървени первази при закупена от нас подова настилка – 2.40 лв./л.м.

Фурнировани первази

Описание

Фурнированите дървени первази са естествен продукт. Те най-често са изработени на базата на двуслойна конструкция – основата е изградена от чамова дървесина, а финалното видимо покритие (фурнир) е с дебелина 1-2 мм. Този фурнир е създаден от ествествена твърда дървесина, като методът на производство позволява използването на някои иначе трудно достъпни дървесни видове като орех, махагон, венге, бамбук, палисандър, ятоба и т.н. Фурнированите первази споделят голяма част от характеристиките на масивните первази, що се отнася до тяхната твърдост, дългия живот, методите за монтаж и относителната възможност за прокарване на кабели. Стандартните височини на фурнированите первази са 6 и 8 см.
Повечето фурнировани первази се продават фабрично лакирани. Голямо им предимство е цветовото разнообразие и предвид естествения дървен материал – тяхната достъпна цена. В нашите магазини може да намерите фурнированите лакирани первази на ПЕДРОС и ТАРКЕТ. Дървените первазите с естествен фурнир са идеално решение за завършването на Вашия под.

Цена:

Педрос 6 см. нелакиран – 6.50 лв./л.м.
Педрос 6 см. лакиран – от 7.50 лв./л.м. до 12.50 лв./л.м.
Таркет Салса 6 см. лакиран – 7.50 лв./л.м.
Таркет Танго 8 см. лакиран – 9 лв./л.м.

Монтаж

на фурнировани дървени первази при закупена от нас подова настилка – 2.40 лв./л.м.

*Забележка: Еспейс Паркет си запазва правото на промени върху цените и артикулите.

Можете да разгледате цветовата гама на предлаганите от нас первази:

ПВЦ

ДЪРВО